Powrót
 

Olejek monoi gwiazdą lata!

Poznaj legendarną linię produktów Yves Rocher z olejkiem monoi. Rozwijaliśmy ją przez ostatnich 30 lat, żeby zaspokoić wszystkie potrzeby kobiet. Jej flagowym składnikiem jest gardenia tahitańska. Poznaj bliżej gwiazdę lata, sposób jej uprawy i mnogość zastosowań w kosmetyce.

Monoi, oznaczenie pochodzenia geograficznego​​

Tradycyjny tahitański monoi używany był podczas starożytnego rytuału piękna przez Tahitanki. Kojarzy się z naturalnością, pielęgnacją, aromatyczną przyjemnością, dzięki której w zaledwie kilka chwil przeniesiesz się na rajskie wyspy Polinezji.

Od ponad 30 lat, Yves Rocher zaopatruje się w monoi poprzez odpowiedzialny łańcuch dostaw. Pachnące kwiaty gardenii tahitańskiej zbierane są ręcznie we wczesnych godzinach porannych na etapie pąków, aby zachować całą ich świeżość. Ich przemiana w olej monoi odbywa się według precyzyjnej i kontrolowanej procedury. Pąki macerują się w koprze (kopra: pulpa kokosowa suszona na słońcu) przez 10 dni. Gardenia tahitańska używana do produkcji olejku monoi posiada oznaczenie pochodzenia geograficznego i rośnie wyłącznie w Polinezji. Oznaczenie takie jest gwarancją jej autentyczności, jakości i miejsca produkcji.

Różne zastosowania inspirowane tajemnicami urody kobiet tahitańskich.

Olejek monoi wspomaga proces opalania, a zawarte w nim drogocenne suche olejki dają skórze satynową miękkość i opalizujący kolor. Nic dziwnego, że produkty z jego zawartością są hitem sprzedaży każdego lata!

Jednak, doskonalenie opalenizny to nie jedyna jego zaleta! Przez cały rok, możesz rozkoszować się jego pięknym zapachem. W butelce naszego szamponu-żelu pod prysznic zamknęliśmy zniewalający zapach lata. Oprócz wrażeń sensorycznych, monoi sprawi, że Twoja skóra i włosy staną się miękkie i elastyczne. Podaruj sobie chwilę relaksu i daj się ponieść wyobraźni (zwłaszcza, jeśli szykuje ci się lato w biurze)!

Nieprzekonana? Nie martw się. W olejku monoi każdy znajdzie coś dla siebie. Warto podkreślić, że olejek monoi doskonale wpływa na kondycję włosów i świetnie działa na każdy rodzaj skóry głowy! Po kąpieli w morzu, włosy staja się suche i zniszczone. Raz jeszcze z pomocą przyjdzie ci olejek monoi. Wystarczy, że nałożysz go na końcówki i długość włosów. Olejek monoi to sekret, którego Tahitanki pilnie strzegą od pokoleń!
Olejek monoi będzie Twoim wiernym towarzyszem przez całe lato.

Już dziś wybierz swój ulubiony kosmetyk i korzystaj z jego właściwości!

Serwis korzysta z plików cookies w celach funkcjonalnych, statystycznych, personalizacji treści oraz marketingowych (profilowanie w ramach serwisu Yves Rocher oraz innych stron i usług internetowych). Warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies można określić w ustawieniach przeglądarki internetowej. Korzystanie ze strony bez zmiany ustawień oznacza, że będą one zapisywane w pamięci urządzenia. Więcej informacji w Polityce Cookies .


Dowiedz się więcej